Invloed uitoefenen

U wilt invloed uitoefenen op politieke en ambtelijke besluiten? Dat doet u door uw stem te laten horen. Of het nou om Den Haag, Brussel, gemeente of provincie gaat: met een inhoudelijke bijdrage aan het beleidsvormingsproces maakt u zelf het verschil. In het belang van uw onderneming, branchevereniging, NGO of overheidsorganisatie. Public Matters is een public affairs en lobbyadviesbureau dat ondersteunt bij het managen van stakeholders die voor u van belang zijn. Wij adviseren hoe u een sleutelpositie kunt verwerven in de politieke, bestuurlijke en publieke arena. Dit doen wij resultaatgericht, effectief en creatief. En ook full-service: van advies tot strategische monitoring, van trainingen op-maat tot organisatieadvies.Door enerzijds uw eigen ambitie te framen en anderzijds ontwikkelingen om u heen te duiden, kunt u alle stakeholders die uw licence-to-operate bepalen, managen. Het is de kernexpertise van Public Matters om u daarbij te adviseren.

Seminar "Brexit and business: as usual?!".

08-12-2016 Op 19 januari* organiseert Public Matters in samenwerking met de London School of Economics (LSE) en FIPRA, het seminar "Brexit and business: as usual?!".
 
Verder lezen »

Brussel wil langere 'afkoelingsperiode' voor eurocommissarissen

24-11-2016 Europees Commissarissen moeten langer wachten als ze na hun Brusselse periode een lucratieve baan in dezelfde sector willen aannemen. Commissievoorzitter Juncker wil hun 'afkoelingsperiode' verlengen van 18 naar 24 maanden (voor gewone Commissarissen) en naar 36 maanden voor een voormalig Commissievoorzitter. 
 
Verder lezen »

Agenda's bewindslieden voortaan openbaar

21-11-2016 De regering zal de agenda's van bewindspersonen voortaan openbaar maken. Afspraken, werkbezoeken en toespraken worden gepubliceerd op www.rijksoverheid.nl. 
Verder lezen »

Over Trump, lobbyen en transparantie in Nederland

16-11-2016 In oktober noemde Donald Trump Washington corrupt. En om de door hem gesignaleerde cyclus van corruptie te doorbreken moet een “drain the swamp” worden gerealiseerd. 
Verder lezen »